2020 is bijna voorbij, het was een vervelend jaar voor ons allen. De economie draaide slecht, mensen waren ziek van de Covid, lockdowns, een president die niet wilt aftreden en een dictator in Europa die echte verkiezingsfraude pleegde.

De afsluiting van dit jaar wordt eveneens niet wat we gewend zijn. Vuurwerkshows zijn afgelast, vuurwerk afsteken is verboden. De kerst brengen we door in lockdown, veel mensen aan de tafel bij het kerstdinner zit er dit jaar niet in.

Toch is er een klein lichtpuntje aan de horizon: Er is begin volgend jaar misschien een Covid vaccin. Dat zou de maatschappij weer van slot moeten halen, maar voordat het zover is moeten we nog even geduld hebben… iets wat we al eerder dit jaar hebben gehoord. Ik wacht geduldig af en doe mijn best om tussentijds niet in het ziekenhuis te belanden.

Mijn bedrijf maakt voor het eerst in 20 jaar verlies, de economische malaise raakt ons direct in de portomonnee. Het opkrabbelen uit deze toestanden zal nog wel even duren, want ik zie nog niet snel de boel veranderen. Voor het eerst in mijn carriere ben ik afhankelijk van een uitkering (de ToZo), het is niet anders, nog even geduld…

Ons geduld wordt dus zwaar op de proef gesteld, ons uithoudingsvermogen wordt ingezet… Maargoed, de klok wacht gelukkig op niemand… ook niet op het einde van 2020.

2020 is bijna voorbij, laten we hopen dat 2021 beter voorspoed bied. Een ‘gelukkig’ nieuw jaar was nog nooit zo belangrijk.

Categories: Other stuff

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.